Woonatelier_Woontrend Bohemien chic slaapkamer

Woontrend: Boho chic slaapkamer

Kan je niet naar Ibiza toe deze zomer? Haal Ibiza hierheen met de woontrend: boho chic slaapkamer. In de bohemien slaapkamer hangt een relaxte en fijne vibe. Ideaal om helemaal tot rust te komen. Met onderstaande tips creëer je eenvoudig deze boho sfeer.

Kenmerken boho chic slaapkamer

Over het algemeen is een bohomien interieur rustig, casual en met een persoonlijke touch. De basis bestaat uit lichte en naturel tinten. Met funky accessoires creëer je een persoonlijke sfeer. Denk bijvoorbeeld aan kussens, lampjes, planten en andere verzamelde spulletjes.

Bohemian bed, een oase van rust

Zoals bij de meeste slaapkamers staat het bed centraal. Dat is niet zo gek. Maar in de boho kamer is het bed een ware eyecatcher. Denk bijvoorbeeld aan een houten hemelbed. Het frame versier je met lampjes, slingers en gekleurde doeken. Op het bed zelf ligt zacht beddengoed in een natuurlijke kleur met extra veel kussens en een mooi plaid.

Knal met accessoires

Doordat de basiskleuren van deze boho chic slaapkamer rustig zijn, mag er geknald worden met de accessoires. Zorg ervoor dat je niet alles op dezelfde plek koopt. Het leukste is een bonte verzameling van mooie spullen. Bijvoorbeeld meegebracht van een verre reis, uit de kringloopwinkel of een bijzondere winkel met handgemaakte spullen. Het is tof om felle kleuren en etnische prints te gebruiken. Alleen let op, niet doorslaan. Het moet wel een geheel blijven. Om het af te maken hang je een mooie dromenvanger boven het bed.

Planten is leven

Met een mix van (veel!) verschillende planten maak je de bohomien slaaplamer helemaal af. Je kan de planten op de grond zetten, op leuke krukjes en aan het plafond hangen. Een mix van veel planten op verschillende hoogtes maakt het helemaal af.

Woonatelier_boho-slaapkamer Woonatelier_boho-slaapkamer Woonatelier_boho-slaapkamer

Bekijk ons hele Pinterestbord voor nog meer ‘boho slaapkamer inspiratie’

Bron foto’s: Alle foto’s komen van Pinterest, klik op de foto voor de juiste bron.