Woonatelier_Nieuwe badkamer hoe pak je het aan

Nieuwe badkamer, hoe pak je het aan?

Een bad of een inloopdouche? Of allebei. Tegels aan de muur of toch betonstuc. Zwarte of gouden kranen, Je moet nogal wat keuzes maken wanneer je voor een nieuwe badkamer gaat. Natuurlijk wil je straks wel het meeste halen uit je nieuwe badkamer. Maar hoe pak je dat aan? Wij zetten de belangrijkste stappen voor je op een rij.

1. Maak een moodboard

Je hebt vast al zitten wegzwijmelen op Pinterest bij mooie badkamers. Dat is de eerste stap. Maak een bord aan en bedenk welke kleuren en stijl je mooi vindt.

2. Puzzel tot de perfecte indeling

Het makkelijkst (en goedkoopst) is het om dezelfde indeling aan te houden. Op deze manier kan gebruik gemaakt worden van het liggende leidingwerk. Wil je het toch anders? Pak je potlood en maak je plan. Er zijn ook handige apps die je helpen om een indeling te maken.

3. Bepaal de vloer en wanden

Het grootste oppervlak van je nieuwe badkamer wordt ingenomen door de vloer en de wanden. Goed dus om daar als eerste over na te denken. Ga je voor grote of kleine tegels. Kies je voor een drukke tegel of mag het wat rustiger.

4. Kies de meubels en materialen

Als het goed is weet je welke badkamermeubels je nodig hebt. Een bad of een douche. Als je de ruimte hebt misschien wel allebei. Kies je voor een enkele of dubbele wastafel? Voor de kranen en douche was chroomkleurig altijd de meest gangbare optie maar tegenwoordig zie je ook veel zwarte, gouden of rosé kranen. Ook hiervoor vind je op Pinterest veel inspiratie.

5. Maak een elektra- en verlichtingsplan

Je wilt enerzijds rustig licht hebben om te kunnen ontspannen in je nieuwe badkamer. Anderzijds is wat feller licht prettig voor in de ochtend. Belangrijk is om te kijken om naar de natuurlijke lichtinval. Spotjes zijn handig om het licht te verdelen over de gehele ruimte. Verder is het handig om na te denken over de elektra. Wil je bijvoorbeeld aan iedere kan van de wastafel een stopcontact. Bijvoorbeeld voor je elektrische tandenborstel of föhn. Ook wanneer je kiest voor verlichting of verwarming van je spiegel heb je elektra nodig. Neem deze elektra- en verlichtingspunten mee in de plattegrond die je hebt gemaakt.

6. Kleed aan met accessoires

Yes! Het leukste onderdeel. Je nieuwe badkamer is af. Met accessoires kan je deze aankleden. Denk bijvoorbeeld aan mooie handdoeken, kaarsen en planten.