Woonatelier_De voordelen van veel groen in huis

De voordelen van veel groen in huis

Je huis wordt steeds slimmer met alle technologische snufjes, denk aan je slimme meter, wifi door je hele huis, handige gadgets en natuurlijk je tv, laptop en telefoon. Het klinkt misschien gek, maar hierdoor ontstaat een disbalans in je huis. Door de kleur groen en natuurlijke materialen aan je huis toe te voegen wordt je huis weer Yin Yang.

Groen in huis voor beginners

De kleur groen zorgt voor een verfrissend en ontspannend effect. Groen staat voor (emotionele) groei, maar ook voor ontspanning, kalmte en vrede. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een groene omgeving zorgt dat je je beter kunt concentreren en stress vermindert. Over het algemeen is groen een gemakkelijke kleur om te combineren, dit kan op verschillende manieren. Wij zetten ze voor je op een rij.

Planten, veel planten

Een voor de hand liggende manier voor groen in huis is natuurlijk met planten; groot, klein, hangend of in groepjes. Naast dat planten er leuk uitzien, is het plaatsen van planten in je huis ook een duurzame manier om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Geen groene vingers? Ga voor botanisch behang

Een wand in de woonkamer, een nis of een gezellig hoekje. Maak er een sfeervolle botanische hoek van met een lekkere fauteuil, grote groene planten en natuurlijke materialen. Materialen zoals rotan, riet en jute passen mooi bij een botanisch behang.

Groen op je muren

Groen is de ideale kleur voor een ontspannen slaapkamer waar je in alle rust kunt slapen. De slaapkamer is vaak niet zo groot, dus je zal geneigd zijn om lichte kleuren te gebruiken om het ruimer te laten lijken. Maar wist je dat donkere tinten juist zorgen voor warmte? Een donkergroene muur geeft je slaapkamer bovendien dat luxe hotelgevoel.
Maar ook in de keuken of de woonkamer brengt groen in huis voordelen met zich mee. Als je donkergroen op de juiste manier combineert, is het ook een kleur waar je positieve energie van krijgt.

Natuurlijke materialen

Steeds vaker zien we natuurlijke materialen terugkomen in het interieur. Wanneer je voor een interieur met een natuurlijke vibe gaat, kun je het beste voor veel natuurlijke materialen kiezen. Hout staat met stip op nummer één van de natuurlijke materialen. Een houten vloer, een houten kast of een houten tafel. Je kunt hierbij prima verschillende houtsoorten met elkaar combineren voor een eigenzinnige stijl. Bamboe en rotan mogen hierbij niet ontbreken.

Woonatelier_Groen-interieur Woonatelier_Groen-interieur Woonatelier_Groen-interieur

Bekijk ons Pinterestbord voor nog veel meer groene wooninspiratie

Bron foto’s: Pinterest, klik op de foto voor de juiste bron.