Woonatelier_koffiebar-aan-huis

Creëer thuis je eigen koffiebar

Begint jouw dag ook altijd met een lekkere kop koffie? Maak dit moment extra bijzonder met je eigen koffiebar. Nu we meer thuis zijn en veel vanuit huis werken, is een mooi koffiehoekje op je aanrecht geen overbodige luxe. Zo hoef je de deur niet meer uit voor je favoriete koffietentje.

Kies een handige plek

Het meest logisch is een plekje op je aanrecht in de keuken maar dat hoeft natuurlijk niet. Heb je bijvoorbeeld een klein aanrecht? Ga dan op zoek naar een roltafeltje of een sidetable. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in je werkkamer een plek te creëren.

Kies voor een ‘eyecatcher’ koffiemachine

Als er iets niet mag ontbreken in je koffiebar is het natuurlijk goede koffie. Hier draait alles om. En daar hoort de juiste koffiemachine bij. Je kunt kiezen voor een apparaat waar je pads of cupjes in stopt. Nespresso heeft bijvoorbeeld apparaten met een luxe uitstraling. Of je kiest voor de zogeheten pistonmachine waarin je met verse (gemalen) bonen je koffie zet. En last but zeker not least kan je kiezen voor filterkoffie. Het design van de Moccamaster is alles behalve stoffig te noemen. Het grote voordeel van filterkoffie is dat je meteen een kan vol zet.

Woonatelier_koffiebar-pistonmachine
Authentieke koffie uit pistonmachine. (Beeld Unsplash)

Stal je mooiste mokken, kopjes en lepeltjes uit

Het is toch zonde om je mooie mokken en kopjes in een kastje te verstoppen? Stal ze uit naast je apparaat. Nog op zoek naar toffe kopjes? Echte eyecatchers zijn bijvoorbeeld de kopjes van HK-living. Deze 70’s stijl kopjes worden geleverd in een set van zes. Elk mokje heeft zijn eigen print wat zorgt voor een unieke look. Het mixen en matchen van verschillende kopjes en mokken is sowieso een aanrader.

Tip: maak gebruik van een kleurenpalet om er een geheel van te maken.

Woonatelier_koffiebar-servies
Koffiekopjes met een oud-Hollandse look. Altijd goed. (Foto Unsplash)

Kies een toffe pot of schaal voor de koffiecups of verse bonen

Naast je mooie koffiemachine mogen ook je cups of bonen gezien worden. Koop een grote glazen pot of bak met deksel en gooi daar je cups in. Je krijgt een leuk en speels effect als je verschillende smaken cups mixt. Hetzelfde kan je doen met verse bonen. Zorg dan wel voor een pot met een goed afsluitbare deksel. Zitten je bonen al in een leuke verpakking? Durf deze dan ook gewoon in verpakking naast de machine te zetten.

Zet alle accessoires op een tof dienblad

Om ervoor te zorgen dat het een geheel wordt, zet je de kopjes, koffiebonen of -cups en andere accessoires op een dienblad. Misschien heb je nog een oud dienblad van je oma staan. Ook een houten plank of marmeren plaat waar je je koffieaccessoires op uitstalt, zorgt voor de uitstraling van een echte koffiebar. Werk met hoogtes voor een speels effect, bijvoorbeeld door plankjes aan de muur te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat het aanrecht niet te vol komt te staan.

Koop een melkschuimer voor een lekkere latte of cappuccino

Een beetje koffiebar heeft verschillende smaken koffie en soorten melk. Dus dan wil jij dat thuis ook. Ga je voor een latte macchiato, cappuccino of espresso? De beste schuim op je cappuccino krijg je met volle melk of de ‘haver barista editie van Oatly’. Er zijn veel koffiemachines met een automatische melkopschuimer. Maar hoe leuk is het om zelf met een opschuimkannetje je cappuccino op te schuimen. Je zal zien dat je er steeds beter in wordt!

Woonatelier_koffiehoek-cappuccino
Verras je mede-koffieleuten met een hartje in de cappuccinomelk. (Foto Unsplash)

Hang een prikbord of krijtbord op met (koffie) quotes

Je koffiehoekje is nu ingericht. Je hebt alles in huis voor de beste koffie. Het is nu tijd voor de finishing touch. Met posters, een prikbord of krijtbord kan je leuke quotes toevoegen. Dit zorgt voor fun en gezelligheid bij je koffiemomentje.

IN COFFEE WE TRUST

Woonatelier_koffiebar-koffiecorner
Cozy koffiehoekje. (Bron Pinterest)

Bekijk ons Pinterestbord voor nog veel meer koffiebar-inspiratie