Woonatelier_sta-bureau

Goed voornemen: ga meer staan tijdens je werkdag met het sta-bureau

Dat veel zitten slecht voor je is, weten we inmiddels allemaal. Door het vele thuiswerken afgelopen jaar heb je waarschijnlijk meer zit-uren gemaakt dan goed voor je is. Daarom een goed voornemen voor 2021: ga meer staan tijdens je werkdag. Dat wordt een stuk gemakkelijker met het sta-bureau van Getuppah. En het mooie is, dit sta-bureau is ook geschikt voor in huizen zonder werkkamer.

De voordelen van staand werken

Ben jij wel eens nagegaan hoeveel uur je zit op een dag? Waarschijnlijk schrik je hiervan. Tijdens je werkdag, autorijden, ’s avonds op de bank en grote kans dat je op het moment dat je dit leest ook zit. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat zoveel zitten echt heel slecht voor je gezondheid is. Vaker staan op je werkdag is een kleine aanpassing in je dagelijkse routine die veel voordelen biedt:

  1. Je werkt effectiever: Staand werken zorgt voor een betere doorbloeding van het hele lichaam. En dus ook de hersenen. Doordat je hersenen meer zuurstof krijgen, kunnen ze beter presteren.
  2. Het is beter voor je rug: Variatie in je werkhouding verkleint de kans op rug- en nekklachten.
  3. Je verbrandt meer calorieën: Wanneer je afwisselend werkt (staan en zitten) pompt je hart gemiddeld 10 keer zoveel bloed door het lichaam in vergelijking met iemand die alleen zit. Met een paar uur staan per dag verbrand je significant meer calorieën dan wanneer je de hele dag zit.

Zorg voor afwisseling tijdens je werkdag

Om zo vitaal mogelijk het Corona-tijdperk uit te komen is het niet alleen van belang om je werkhouding af te wisselen. Het is ook van belang om afwisseling in je werkdag te brengen. Bijvoorbeeld door het maken van een korte wandeling. Dit kan gewoon tijdens een telefoongesprek. Daarnaast is je focus verleggen ook belangrijk. Zorg ervoor dat je iedere 20 minuten die je op je scherm kijkt, afwisselt met 1 minuut in de verte kijken. Bijvoorbeeld uit het raam naar de vogels in de tuin. Zo geef je je ogen de rust die ze nodig hebben.

Sta-bureau met fraai design

Het Getuppah sta-bureau is een betaalbare en flexibele werkplekverhoger. Hiermee creëer je gemakkelijk een ergonomische werkplek. Het bureau heeft een fraai design en is met de hand gemaakt door een interieur- en meubelmakerij in Rotterdam. Het bureau is gemakkelijk in elkaar te zetten en in hoogte te verstellen. Daardoor is de Getuppah voor iedereen geschikt. Ben je klaar met werken? Dan demonteer je het sta-bureau en berg je het op. Simpel, snel en gemakkelijk.

Tip voor alle thuiswerkers: Download mooie en rustige wallpapers als achtergrond voor je videocalls. Bijvoorbeeld via Unsplash kan je mooie beelden downloaden.

Woonatelier_sta-bureau-zwart
Het Getuppah sta-bureau is verkrijgbaar in mat-zwart. Dit staat mooi bij een interieur met donkere accenten.
Woonatelier_sta-bureau-wit
Je kunt ook kiezen voor wit. Wit matcht bij bijna ieder interieur.