Woonatelier_Interieur lovers opgelet: check deze Netflix-series

Interieur lovers opgelet: check deze interieur series op Netflix

Wist je dat er veel meer op Netflix te vinden is dan Gossip Girl, Breaking Bad en Peaky Blinders? Met onderstaande interieur series laat je je inspireren op het gebied design en architectuur. Dus trek snel je joggingsbroek aan, zet een kop thee, pak wat lekkere (of gezonde) snacks en Netflix ’n chill!

The World’s Most Extraordinary Homes

Dit is een must-see als je van design houdt. In deze vierdelige BBC-serie reist de architect Piers Taylor met actrice en huizenliefhebber Caroline Quentin de wereld over om bijzondere huizen op extreme locaties te bezichtigen. Laat je betoveren door de mooiste designs op de prachtigste locaties. Van de meest unieke bergwoningen ter wereld tot een luxe, ondergrondse woning in (de buurt van) ons eigen Amsterdam.

Bekijk The World’s Most Extraordinary Homes op Netflix

Amazing Interiors

Zoals de titel al zegt vergaap je je met deze interieur serie aan de mooiste huizen ter wereld. Normale huizen die er van de buitenkant uitzien als een doodnormaal rijtjeshuis, maar waar je van binnen je ogen uitkijkt. We zien niet alleen het interieur, maar ook het verhaal erachter wordt verteld. De huiseigenaren worden allemaal geïnterviewd over hun prachtige huizen.

Bekijk Amazing Interiors op Netflix

Tidying Up with Marie Kondo

De opruimgoeroe Marie Kondo heeft nu haar eigen interieur serie met inspirerende make-overs op Netflix. Niet alleen de kledingkasten, maar ook de keuken, speelkamer, garage en zolders worden onder handen genomen. Als je kijkt en in het leven en in de troep van iemand anders koekeloert, word je zelf ook wel een beetje geïnspireerd om eens die kasten onder handen te nemen. Het kijken levert ook nog hele goede opruimtips op. Win-win dus!

Bekijk Tidying Up with Marie Kondo op Netflix

Tiny House Nation

In Tiny House Nation gaan presentator John Weisbarth en expert Zack Giffin op zoek naar mensen die om welke reden dan ook in een minihuis willen wonen. De gezinnen worden geholpen met het bouwen van het huis – want hoe ideaal een tiny house ook mag klinken, er komt nog heel wat bij kijken. Een klein huisje waarin je toch alles hebt wat je nodig hebt, vereist een goed ontwerp en inrichting. In elke aflevering wordt een ander gezin gevolgd. Allemaal een ander verhaal, maar met hetzelfde doel: gelukkig worden op relatief weinig vierkante meter. Een tip voor iedereen die droomt van een eigen tiny house.

Bekijk Tiny House Nation op Netflix

Abstract: The Art of Design

In Abstract: The Art of Design zie je het creatieve proces van 14 toonaangevende ontwerpers. In elke aflevering maak je kennis met een andere designer, van fotograaf tot architect. En van illustrator tot schoenontwerper.
Voor de interieurfans zijn er twee must-sees: Aflevering S1:A4, voert je mee in de wereld van architectuur door de bekende Deense architect Bjarke Ingels. In Aflevering S1:A8 draait alles om interieurdesign, waar de Britse designer Ilse Crawford alles vanaf weet. Crawford vertelt haar inspirerende verhaal van hoe zij is opgeklommen van assistent op een architectenbureau, naar founding editor van Elle decoration en veelgevraagd interieurontwerper. Tof: je kijkt zowel naar IKEA-meubilair als naar de chicste hotels!

Bekijk Abstract op Netflix

We kunnen nog wel even doorgaan, want er is nog veel meer interieur-inspiratie op Netflix te vinden. Bingen maar!