Woonatelier_badkamertrends-2021

Vijf badkamertrends 2021

Het is de hoogste tijd om vooruit te kijken naar 2021. Wat zijn de badkamertrends voor 2021? Wij zetten dé vijf trends voor je op een rij. Wanneer je deze badkamertrends voor 2021 ziet, wil je het liefst morgen nog beginnen aan die nieuwe badkamer. Een fijne badkamer is een goede investering. Zowel voor je eigen geluk als voor de waarde van je huis. Nou daar komen ze.

Badkamertrend 1: Donker en stijlvol

Meestal is wit de basis van een badkamer en wordt zwart als accentkleur gebruikt. Met deze trend is een diepe donkere kleur de basis. Wees niet bang dat het te druk of klein wordt door het gebruik van donkere kleuren. Wanneer je donker op donker combineert, creëer je juist ruimtelijkheid. Daarnaast geven donkere kleuren een hotelgevoel, zorgen ze voor sfeer en ziet het er mega stijlvol uit.

> Bekijk donkere badkamermeubels

Badkamertrend 2: Groen is goed

Groen was al de interieurkleur van 2020 maar in 2021 kom je zelfs weg met een groene badkamer. Groene tinten geven je een goed gevoel. Ze staan voor rust, gezondheid en nieuw leven. Denk voor je badkamer aan groene metrotegels, groene beton ciré en natuurlijk een overload aan mooie planten.

> De mooiste groene badkamertegels vind je hier

Badkamertrend 3: Back to retro

Daar is ‘ie weer: niet alleen in je meubelstukken en interieur zie je steeds meer retro. De retrolook staat ook prachtig in je badkamer. Gecombineerd met stijlvolle badkamermeubels wordt het een strak geheel. Retro elementen zoals terrazzo tegels, ronde spiegels en pasteltinten geven een speels effect. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een pastelkleurig toilet, bad of wastafelkom. Zo krijgt je badkamer een eigen karakter.

Badkamertrend 4: Warm en natuurlijk

Vind je bovenstaande trends te strak en minder gezellig? Kies dan voor een warme en natuurlijke badkamer. Door natuurlijke materialen, zoals hout en bamboe, te combineren met zachte, warme kleuren wordt het een prettig geheel. Een badkamermeubel van geïmpregneerd hout is een veilige keuze. Kies voor organisch gevormde wastafelkommen voor een natuurlijk effect. Wil je de houtlook doortrekken op de wanden? Kies dan voor een houtlook tegel die je bijvoorbeeld legt in een vissengraatpatroon.

Badkamertrend 5: Slimme badkamer

Een smart douche, slimme lampen en kranen en zelfs een intelligente spiegel. Anno 2021 kan het allemaal. En wat is er nou fijner dan ontspannen in een badkamer waar aan alles gedacht is? Los van dat deze badkamer zich helemaal op jouw persoonlijke voorkeuren instelt, heeft slim ook te maken met duurzaamheid. Denk hierbij aan het besparen van water en energie.

> Bekijk alle smart douches

Op Tegeldepot.nl vind je nog veel meer badkamermeubels en prachtige tegels.