Woonatelier_stoelen-eetkamer-fest-amsterdam

5 eettafelstoelen van Nederlandse ontwerpers

De eettafelstoel is één van de meest gebruikte meubelstukken in je huis. Het is het daarom zeker waard om hier extra in te investeren. Wanneer je kiest voor design dan behouden de eettafelstoelen vaak (een deel van) de waarde. Over 20 jaar kan je deze items waarschijnlijk nog steeds tegen een mooie prijs op marktplaats verkopen. Wij zetten dé klassiekers, van ontwerpers van eigen bodem, voor je op een rij.

Klassieke design eettafelstoelen

Revolt van Ahrend door Friso Kramer

De Ahrend Revolt-stoel van Friso Kramer mag je wel een icoon noemen. Het is misschien wel de verbeelding van de Nederlandse mentaliteit: nuchter, praktisch en vernieuwend. De Revolt stoel komt in elke ruimte tot zijn recht. In 2004 werd de Revolt opnieuw geïntroduceerd. Ga je voor vintage of nieuw?

Woonatelier_ahrend-revolt-stoel Woonatelier_Revolt Friso Kramer

Gispen 101 van Gispen

Gispen 101 van Willem Hendrik Gispen is een van de beroemdste Nederlandse designklassiekers. Deze moderne eettafelstoel gaat al heel wat jaren mee, in 1931 werd de Gispen 101 geïntroduceerd. Dankzij het ‘achterpootloze frame’ heeft de stoel een verende zit. Zelfs na een lange avond tafelen, zit je nog comfortabel. Je kunt kiezen voor hout of bekleed. Ribstof of leer.Woonatelier_gispen-bekleedWoonatelier_gispen-hout

Splinter van Harvink

Harvink meubels zijn met de hand geproduceerd, echt vakwerk. De Harvink Splinter eetkamerstoel heeft een houten armleuning en poten. Het design is retro maar wordt spiksplinternieuw voor je gemaakt. Het leuke is dat je zelf mee kunt denken over de stoffen en andere details.

Woonatelier_harvink-splinterWoonatelier_harvink-splinter-zonder-armleuning

Eettafelstoelen van ontwerpers van nu

Ode chair van Studio HENK

Studio HENK is niet meer weg te denken uit design- en interieurland. De Studio HENK Ode chair is eenvoudig, tijdloos en comfortabel. Een eettafelstoel waar je uren lang in kunt zitten. Ga je voor alle stoelen in dezelfde kleur of kies je allemaal verschillende stoffen?

Woonatelier_Studio-HENKWoonatelier_Studio-HENK

Monday Dining Chair – Fést Amsterdam

Fést gaat nog niet zo lang mee. In 2013 werd het opgericht vanuit een persoonlijke behoefte naar goed ontworpen meubilair, zonder de high-end prijzen. De meubels staan voor comfort, duurzaamheid en tijdloos ontwerp. De Fést Monday Dining Chair komt in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld met of zonder armleuning. Door te mixen met verschillende stijlen en kleuren maak je er een ‘féstje’ van.

Woonatelier_Fest-Monday-chairWoonatelier_fest-amsterdam-monday-stoelen