Woonatelier_Inspiratie voor een fijne werkkamer

Inspiratie voor een fijne werkkamer

Ben je inmiddels al gewend aan het vele thuiswerken? Met het vooruitzicht van komende periode is een fijne thuiswerkplek geen overbodige luxe. Wij geven je inspiratie en tips hoe je deze werkkamer zo optimaal mogelijk inricht.

Kies de juiste ruimte

Het mooiste is natuurlijk als je een aparte werkkamer hebt. Heb je dit niet? Probeer dan een apart hoekje te maken in huis. Bijvoorbeeld door een scherm of kast neer te zetten zodat je een beetje afgezonderd kan zitten. Natuurlijk kan je ook aan de eettafel werken maar dit zorgt er wel voor dat werk en privé nog meer door elkaar gaan lopen. Niet iedereen vindt dat prettig.

Creëer een gezonde plek

Aangezien je veel tijd doorbrengt op je nieuwe werkplek is het van belang dat je lekker kan werken. Met een aantal aanpassingen maak je er een gezonde werkplek van.

  • Kies plek met natuurlijk licht
  • Koop een stoel die in hoogte verstelbaar is
  • Investeer in een groot scherm dat op ooghoogte staat
  • Gebruik een losse muis en toetsenbord

Maak gebruik van kleur

Kleuren hebben veel invloed op hoe je je voelt. Zo geeft rood energie en is groen rustgevend. Kies voor je werkkamer een kleur die rustgevend is maar er wel voor zorgt dat je productief bent, bijvoorbeeld blauw. Blauwe tinten staan voor wijsheid en productiviteit. Geen zin om de verfroller tevoorschijn te halen? Kies dan voor blauwe accessoires zoals een stoel, schilderij of kussen.

Ga op zoek naar handige accessoires

Ben je meer het type van een rustige en lege werkplek of moet er juist veel gebeuren om je heen zodat je inspiratie krijgt? Met de juiste accessoires zorg je dat jouw werkplek helemaal bij jou aansluit. Denk bijvoorbeeld aan toffe poster of een mooi schilderij. Op je bureau creëer je orde met handige pennenbakjes en mandjes.
Eén of twee mooie planten mogen zeker niet ontbreken in je werkkamer. Wist je dat planten de lucht reinigen? Daarnaast zorgen ze voor wat sfeer en een rustgevende vibe.

Zit je werkdag erop? Zorg dat je de plek goed en netjes afsluit. Dus trek niet alleen de deur van de werkkamer achter je dicht, maar ruim ook je bureau op.