Woonatelier_Girafe-Paris-Design-ArtDeco-restaurant

Art Deco op zijn mooist: Restaurant Girafe Paris

Deze design hotspot mag je niet missen als je in Parijs bent: Restaurant Girafe Paris. Alleen al het prachtige interieur is een reden om hier naartoe te gaan. En dan hebben we het nog niet eens over de locatie (jawel, pal voor de Eiffeltoren), de overheerlijke cocktails en het fijne eten.

Knap staaltje design

Restaurant Girafe is gelegen in het Palais de Chalot, een imposant gebouw waar onder andere het museum van de architectuur is gevestigd. Bij binnenkomst ervaar je meteen een en al design; marmeren vloeren, kroonluchters en prachtige gouden details. Het restaurant zelf is ontworpen door de architect Joseph Dirand. Dit is wat Art Deco design hoort te zijn, sierlijk en toch strak. Verticale lijnen gecombineerd met veel marmer, schitterende meubelstukken en elegante verlichting. Je waant je helemaal in de jaren 30.

Eten met uitzicht op de Eiffeltoren

Het restaurant heeft een terras dat direct uitkijkt op de Eiffeltoren. Toch kozen wij ervoor om binnen te zitten en van het interieur te genieten. Nu verwacht je misschien bij deze hotspot belachelijke prijzen maar dat valt erg mee. Voor een schappelijke prijs eet je heerlijk en geniet je van een goed glas wijn of fijne cocktail.

Foto’s: Elise Nijenhuis

Woonatelier_Girafe-Paris-ArtDeco

Woonatelier_Girafe-Paris-Marmer

Woonatelier_Girafe-Paris-Restaurant

Woonatelier_Girafe-Paris-Bar

Woonatelier_Girafe-Paris-Restaurant-ArtDeco